Bentelo – “Het is een waardevolle investering”, vertelt Gerrit Versteeg. De eigenaar van Loonbedrijf Versteeg breidde twee weken geleden zijn machinepark uit met de JCB JS145-kraan van Nijland Service. “Met deze nieuwe kraan verbreden we ons werkgebied en zetten we ook een stap richting de aannemerij.”

Tom Nijland richt zich met zijn bedrijf  Nijland Service op de verkoop, reparatie en het onderhoud van grondverzetmachines, deze machines moeten aan steeds meer eisen van de klant voldoen. De machines gaan mee met de vraag van de markt, zo ook het nieuwe model dat hij aan Loonbedrijf  Versteeg verkocht. Het is een machine met lagere emissie en het compacte draai-kantel-stuk maakt de kraan ook erg aantrekkelijk. Gerrit vertelt: “Dit nieuwe model biedt ons extra mogelijkheden.”

Naast de kraan is het ook machinist Wouter Semmekrot die de mogelijkheid biedt meer werk te generen. “Sinds vorig jaar is hij bij ons in dienst. Hij kan de kraan perfect bedienen en als je goed werk levert genereert dat automatisch extra werk. Voor hem is de kraancabine zijn werkplek, hij heeft hier zijn eigen verantwoording en is er erg enthousiast over”, aldus Gerrit.

“Het is natuurlijk een behoorlijke investering”, geeft Gerrit toe. “Maar stilstand is achteruitgang, je moet blijven investeren, je onderscheiden en inspelen op wat de markt vraagt”, vult Tom aan. De heren merken dat dit ook binnen de Hof  erg belangrijk is. Als voorzitter van de Bentelose Ondernemersvereniging weet Gerrit als geen ander hoe belangrijk de samenwerking tussen bedrijven is en hoe je als ondernemer interessant blijft. “Mijn werkgebied ligt grotendeels binnen Hof van Twente om hier de economie te steunen moet je ‘elkaar wat gunnen’ en zo het gezamenlijk ondernemen bevorderen.”

Bron: Hofgids